Udstilling


Udstilling

Hvorfor gå på hundeudstilling?

Den grundlæggende idé med hundeudstillinger er at finde frem til de hunde, i dette tilfælde grand danois, der kommer nærmest på idealbilledet af racen. Idealbilledet fremgår af racens standard. På en hundeudstilling vurderes hundene i relation til denne standard og vurderingen er et værdifuldt redskab for opdrætteren. Mange opdrættere har derfor ønske om, at deres hvalpe bliver udstillet mindst én gang - gerne flere. Ved siden af dette grundlæggende formål er hundeudstillinger en spændende og fascinerende blanding af sjov og alvor, der for tusindevis af hundeejere er blevet en livsstil. På hundeudstillinger træffer man mennesker med samme interesse for hunde og oplever ny former for fællesskaber.


I
dealbilledet af grand danois: Racenstandard.

Tilmelding og praktiske oplysninger


1. Din grand danois skal være stambogsført i DKK.
2. Din grand danois skal være vaccineret mod hundesyge og parvovirus.
3. Tilmeldning af din hund koster DKR. 408,- (før 1. frist) og DKR 508,- (før 2. frist)

4. Tilmelding kan ske via Dansk Kennel Klub's HUNDEWEB.DK.
4. Ca. 10 dage før udstillingen modtager du et nummerskilt og praktisk information (PM).
5. På udstillingsdagen bør du komme i god tid, inden din grand danois skal bedømmes. Ca. tidspunkt fremgår at dit nummerskilt.
6. Medbring tæppe/madras og vand til hunden.

Hvis du har spørgsmål omkring udstilling er du velkommen til at kontakte klubbens udstillingskoordinator.


Eksterne links: Dansk Kennel Klub, HUNDEWEB.DK (du skal registrere dig som bruger først). Al information om udstilling Dansk Kennel Klub. Tryk øverst på UDSTILLING & EVENTS .Eller læs om tilmelding


Bedømmelsesforløbet (kort beskrivelse)

Hvad sker der i udstillingensringen? Her kommer en forenklet beskrivelse af bedømmelsesforløbet. Det fulde forløb og øvrige udstillingsregler kan læses i reglementet – se link nederst på denne side. Din grand danois skal anmeldes efter køn og alder i en af følgende klasser: baby-, hvalpe-, junior- mellem-, åbenklasse. En udstilling består af to dele; en kvalitetsbedømmelse og en konkurrencebedømmelse. I kvalitetsbedømmelsen vurderer dommeren din grand danois' stærke og svage sider i forhold til idealet foreskrevet i racestandarden. Dommeren kikker på din hunds' type og helhedsindtryk, dens temperament og eksteriørmæssige detaljer samt bevægelser. Alt summeres op i en skriftelig kritik og en præmiering af din grand danois. I konkurrencebedømmelsen konkurrerer din grand danois med de andre grand danois i dens klasse og går eventuelt videre til konkurrencen Bedst i Køn. Her finder man racens bedste hanhund og racens bedste tæve. Disse 2 hunde konkurrerer herefter om at blive Bedst i Racen (BIR). Alle hunde, der på udstillingen er blevet BIR, mødes om eftermiddagen til gruppefinalerne (BIG). Der er 10 grupper og grand danois er i gruppe 2. Alle gruppevindere mødes til sidst i kampen om dagens bedste hund, Best In Show (BIS).

Eksterne links: Læs om bedømmelsesforløbet.hos Dansk Kennel Klub.


Øvelse gør mester

Udstillingsregler, bedømmelsesforløb og visning af sin hund kan godt virke overvældende, når man er helt ny. Meget ofte er der super god hjælp at hente hos din opdrætter. Vær ikke bange for at spørge. Husk alle har været engang været nybegynder – også dommeren. Klubben afholder ofte ringtræning, og det kan stærkt anbefales at deltage. Det er en god lejlighed til at møde andre klubmedlemmer og deres grand danois. Dansk Kennel Klub tilbyde ringtræning i deres kredse. Du kan også med fordel besøge en udstilling og bare kikke på. Det lærer man rigtig meget af. 

Træning: Klubbens ringtræning. Ringtræning i DKK's kredse

Litteratur:

Udstillingsregelmentet.

Rundt i Ringen af Tom Horner (ISBN 87-11-03738-5, antikvarisk).