Hvalpestart


Hvalpestart

Hurtig vækst


Hvalpe er bedårende. En grand danois hvalp er ingen undtagelse. Kan man andet end nyde synet af sådan en lille størrelse udstyret med ører, poter og benstammer i størrelse XXL? Udover glæden ved dens klunterier, unoder, narrestreger og skarpe hvalpetænder, så følger der et stort ansvar med at have hvalp af denne race. For en grand danois hvalp vokser. Og den vokser meget hurtigt. Når det går vildt for sig, tager hvalpen omkring 3 kilo på om ugen. Dette betyder naturligvis, at der er et stort pres på skelet og muskler.Socialisering


Den vigtigste socialiseringsfase er i tiden 8-16 uger og fremefter. Tag hvalpen ud og lad den møde alle typer mennesker. Lad den køre bil, tog, bus. Gå en tur på strøget. Lad den hører larm og ballade. Alle positive oplevelser i denne tid, vil hvalpen lagrer i hukommelsen som gode minder. Og gentag dem gerne, så ofte som muligt. I skal ikke storke rundt hver dag til at muligt, men 2-4 gange om ugen skal hunden helst opleve verden udenfor.  
Foder


Grundet grand danois hvalpens hurtige vækst skal den tilbydes et premium fuldfoder (det er vigtigt at proteinkvaliteten er god, for proteiner er kroppens byggesten) eller råtfoder tilsat vitaminer & mineraler. Husk altid frisk vand. Tal med din opdrætter om fodertype og foderstativer.
Motion


En hundehvalp behøver ikke motion, den motionerer sig selv med leg i haven. Den skal naturligvis luftes min. 3 gange dagligt. Husk, at en hvalp typisk skal tisse, når den har sovet eller leget. Det kan ikke anbefales at have en grand danois i en lejlighed på 7. sal uden elevator. Spørg din opdrætter, hvis du er i tvivl.